Thomas Wallgren thomaswallgren.fi

Vapaaehtoisuuden pääministeri

Pääministeri Juha Sipilä otti lauantaina 5.9. näkyvästi kantaa turvapaikkakysymykseen — kahdella tavalla. Päähuomion on saanut Sipilän hieno lupaus antaa Kempeleen-kotinsa turvapaikanhakijoiden asuinpaikaksi. Samalla Sipilä teki tiettäväksi, että Suomen linja EU:n sisällä on edelleen vapaaehtoisuuteen perustuva turvapaikanhakijoiden vastaanotto. (HS, Kotimaa 6.9.2015.) Tätä Sipilän linjaa Suomi on sitten johdonmukaisesti ajanut EU:ssa, vastoin komission ja suurten vastaanottomaiden esityksiä vastuun jakamisesta.

Turvapaikanhakijoiden suurelle enemmistölle pääministerin poliittinen linjaus on hänen omaa kotiaan koskevaa ratkaisua merkittävämpi. On tärkeää nähdä, että pääministeri Sipilän kahtiajakoinen kannanotto pakolaiskysymykseen ei ole mikään yksittäistapaus. Se on päinvastoin vahvasti linjassa sen poliittisen vapaaehtoisuuden filosofian kanssa, jonka Sipilä, tekojensa perusteella, näyttää omaksuneen.

Lähtökohtainen ajatus on, että yhteiskunnan haasteisiin pitää reagoida omantunnon ja vapaaehtoisten, henkilökohtaisten ratkaisujen pohjalta. Suomen ei valtiona kuulu kantaa vastuuta turvapaikanhakijoista muiden EU-maiden kanssa vaan vastuu kuuluu ensisijaisesti yksityishenkilöille.

 

Sipilän edustama, Suomessa aiemmin melko harvinainen libertaarinen ajattelutapa on tullut esille aiemminkin, viimeksi hänen veropoliittisissa ratkaisuissaan.

Yksityishenkilö Juha Sipilä käyttää, kuten esim. Seura-lehden artikkelissa (27.8.2015) olemme saanet lukea, tehokkaasti niitä laillisen verosuunnittelun keinoja, jotka ovat tehneet verojen maksamisesta rikkaille jotakuinkin vapaaehtoista. Vapaaehtoisuuteen perustuvan poliittisen ajattelunsa mukaisesti pääministeri Juha Sipilä antaa tilanteen jatkua, siitäkin huolimatta että juuri veroparatiisitaloutta torjumalla yhteinen hyvinvointi voidaan parhaiten turvata ilman leikkauksia palveluihin ja palkkoihin.

 

 

 

Thomas Wallgren


Lue Seuran kirjoitus kokonaisuudessaan: http://seura.fi/puheenaihe/ajankohtaista/nain-suomea-leikkauksiin-piiskaava-juha-sipila-piilotti-miljoonansa-vakuutusjarjestelyilla/?shared=290501-bda27d60-999

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat